Pipere

Csináld magad – Ékszertálka

talkaA kiindulási probléma nálam nem pont az ékszerek tárolása volt, hanem a kulcscsomómé. De legyen ékszer, kulcscsomó vagy bármilyen apró kis valami, amit épp tárolni kell, ez a kis tálka szerintem pofon egyszerű, és a lakás arculatához jól illeszthető megoldás.

Nálam most megint becsapott a fekete-fehér-piros cunami, de ugyanezt bármilyen jól passzoló színben meg lehet valósítani. Forgattunk hozzá videót is, abban minden látszik, ide viszont bevéssük a tudnivalókat és arányokat, hogy ti is elkészíthessétek.

Hozzávalók:

  • süthető gyurma, összesen kb. 60 gramm- mi Fimot használtunk, ezt nagyobb művészellátókban, hobbyboltokban találhatjátok
  • szike – kés is jó
  • sodrófa – jó nehéz, mert kemény meló lesz a végén
  • sütőpapír – fához ragad a gyurma, de a végén már nem tudtam két papír között szépen nyújtani
  • kis tálka – aminek felveheti az alakját a tál, legyen kerámia, mert sütőbe fog kerülni

A süthető gyurmánál mindig kövesd a csomagon található utasítást, mert eltérő lehet, hogy milyen hőmérsékleten kell sütni!

A gyurmából hurkákat nyújtunk, azokat összetekerjük, nyújtjuk, tekerjük, újra nyújtjuk, újra tekerjük, addig ismételve, amíg szép, márványos mintát nem kapunk. 

A gyurmát gömbbé formázzuk, majd két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Fontos, hogy ha esetleg szakad, akkor az ujjbegyeiddel egyengesd vissza, és nyújtsd ki újra. A fához sajnos eléggé tapad, úgyhogy célszerű csak akkor eltávolítani a papír, ha már tényleg nem tudod tovább nyújtani közötte. Vagy használj speciális gyurmához való “sodrófát” 🙂

A tálba úgy simítsd bele a gyurmát hogy az alján szépen felfeküdjön, így nem fog majd billegni. A széleit annyira igazgasd el, amennyire te szeretnéd, ha akarod, le is vághatod szabályosra.

A sütési utasítás szerint járj el. Mi hideg sütőbe tesszük, 110 fokon pedig 10-12 percig sütjük. Érdemes közben figyelni, időnként óvatosan ellenőrizni a körmöddel, hogy elég szilárd-e már. Hagyd a tálkában teljesen kihűlni, mielőtt kivennéd.

Ha szeretnéd, lakkozhatod is, úgy tartósabb és könnyebb tisztán tartani.

Langyos vízzel mosható, és bár a legtöbb gyurma egészségre káros anyagot nem tartalmaz, élelmiszer tárolására nem ajánljuk. 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!